Testade att lägga upp en bild från mobilen. Lyckades inte vända den rätt, så ni får vrida på huvudet eller skärmen istället.
I väntan på värmen och lite grönt så har jag suttit och bläddrat i den här boken som vi fått till jobbet: "Lisens gröna värld - enkla recept och huskurer med växter från naturen" av Lisen Sundgren. För en livstil i samklang med årstiderna.
Den är härlig på ett ibland lite bizarrt sätt. Allt man hittar i trädgården och naturen kan bli nåt att stoppa i munnen eller smörja in sig i. Det är väldigt inspirerande och roligt på ett lite knasigt sätt som tilltalar mig. Björklövspesto till exempel, vem vill inte äta det? Sagolikt god på en surdegssmörgås kan man läsa. Klorofylldrink: då tar man vad grönt som helst och mixar med lite vatten. Lätt som en plätt, och en bra start på dagen. Här finns säkert 50 recept på hur man kan använda nässlor i alla upptänkliga former. Lisen är så kär i nässlor att det inte är omöjligt att dras med.
Så min absoluta favorit: Rosenvin! I sin favoritpava rosé huttlar man ner två nävar nyplockade rosenblad. Det ska jag göra fortare än man hinner säga: "Putell, din hunkiga bonnläpp!" Sen lite Rosenelixir och Rosenlassi på det. Med Maskros- och kardborreinfusion, Ljunginfusion och Rödbetssmoothie med persilja har jag kapitulerat. Jag ska plocka, mixtra och mixa så det står härliga till så fort minsta lilla gröna växt kommer upp ur tjälen. Vad det än är ska det i en Klorofylldrink.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar